Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΘΥΣΜΕΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ




Yλικά
3-4 μπριζόλες χοιρινές
1 κουταλιά του τσαγιού τριμμένο ξερό δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1 κούπα κρασί άσπρο αρετσίνωτο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

λεμόνι για το σερβίρισμα



Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
Λαδώνουμε ελαφρά τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές.

DSC_0001


Ζεσταίνουμε καλά την κατσαρόλα μας και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες να ροδίσουν για λίγα

λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
 DSC_0002

Σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε το λάδι ή το βούτυρο,το σκόρδο,το δενδρολίβανο

και το αλατοπίπερο.

DSC_0004


Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία της εστίας στο ελάχιστο,σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το

καπάκι και σιγοψήνουμε τις μπριζόλες ώσπου να μαλακώσουν καλά.
Σερβίρουμε με μπόλικο στυμμένο λεμόνι,κροκέτες πατάτας ή τηγανιτές,πιλάφι ή ό,τι άλλο
μας αρέσει.
 ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ


 Υλικά
1.200 γρ. χοιρινό σπάλα σε κομμάτια
1.400 γρ. λάχανο άσπρο πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κ.σ.πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
αλάτι - πιπέρι κόκκινο γλυκό
μπούκοβο (προαιρετικά,αλλά του πάει πολύ)  

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του χοιρινού με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μέχρι να πάρουν
χρώμα.

DSC_0044

Προσθέτουμε τα κομμάτια του λάχανου και τον πελτέ της ντομάτας διαλυμένο με το
χλιαρό νερό.

DSC_0046

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε αν χρησιμοποιήσουμε και το μπούκοβο.

DSC_0047

Μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά,ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να
μείνει με τη σαλτσούλα του.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κόκκινο γλυκό πιπέρι.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...