Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

ζυμαρακι για τυροπιτακια και οχι μονο


Υλικά για 50 κομμάτια
1 φλ. χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
2 φλ. του ελληνικου σπορελαιο
2 αυγά
2 κοφτες κ.σούπας ζάχαρη
1 κοφτη κ.γ αλάτι.
4 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρησεις
Γέμιση
λουκάνικα κοκτέιλ
ή τυρι
άλλοιμα
2 κρόκους αυγων με λίγο γάλα

Εκτέλεση
Μέσα σε ενα βαθύ μπολ βάζετε την μαγιά και το γάλα, το αφήνετε μέχρι να αφρίσει η μαγια και να διαλυθει.  Σε ενα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγα το λάδι την ζάχαρη και το αλάτι,τα ρίχνουμε μεσα στο μπολ της μαγιας , προσθετουμρ σιγα σιγα το αλευρι (μπορει να μη το παρει, ισα να ξεκολλαει η ζυμη απο τα χερια) και ζυμώνουμε. αφηνουμε την ζυμη να διπλασιασει τον ογκό της, επειτα χωρίζουμε την ζυμη σε 10 ιδια μπαλάκια,με ένα μικρό πλάστη ανοίγουμε ένα στρόγγυλο φυλλό, το κοβουμε σε 5 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε το λουκάνικο ή το τυρι ή οποια αλμυρή γέμιση θέλουμε, τα τυλίγουμε με τον ακόλουθο τρόπο.

τα βαζουμε σε ενα ταψακι που έχουμε λαδώσει και τα αφήνουμε να διπλασιάσουν τον όγκο τους,
τα αλοιφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν περιπου 30 λεπτά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...